Blog

Novosti iz svijeta nekretnina

Predaja zahtjeva za legalizaciju objekata moguća do kraja ove godine

Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar moguće je do 31. januara 2016. godine predati zahtjev za legalizaciju izgrađenih objekata odnosno za donošenje rješenja o naknadnoj urbanističkoj saglasnosti za građevine izgrađene bez odobrenja i građevine privremenog karaktera.

Naime, na osnovu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o legalizaciji građevina izgrađenih bez odobrenja za građenje i građevina privremenog karaktera, koju je usvojila Skupština Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 21. decembra 2015. godine, zahtjev za donošenje rješenja o naknadnoj urbanističkoj saglasnosti mogu do 31. januara 2016. godine podnijeti vlasnici objekata izgrađenih do 31. decembra 2015. godine.

Pomenutim izmjenama i dopunama Odluke o legalizaciji građevina izgrađenih bez odobrenja za građenje i građevina privremenog karaktera, vlasnicima ovakvih objekata je omogućeno da posebnu naknadu mogu platiti najviše u 24 jednake mjesečne rate. Dokaz o isplaćenim naknadama investitor mora priložiti najkasnije do izdavanja upotrebne dozvole za izgrađeni objekat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *