Blog

Novosti iz svijeta nekretnina

Svijetle garsonjere s kreativnim spavaćim sobama

Odlučivanje o tome kako u malom stanu smjestiti spavaću sobu jedan je od najzahtjevnijih aspekata izrade tlocrta malih stanova, koji zahtijeva puno razmišljanja kako bi se savršeno podudarali sa životnim stilom vlasnika, ujedno izbjegavajući bilo kakve arhitektonske ili tlocrtne prepreke koji mogu ograničiti dostupne opcije. A to je čak i prije no što se uzme u obzir unutarnje uređenje!

Ovaj članak prikazuje četiri kompaktne garsonjere, od kojih svaka kreira drugačiji kreativnim pristupom – kako u dizajnu spavaće sobe tako i ukupnom estetikom. Neke od njih čak uključuju i tlocrte za inspiraciju izgleda vašeg apartmana.

Počnimo sa zabavnom kompaktnom garsonjerom, sa shemom boja koja se temelji na Pantone menta plavo-zelenoj. Poput svježih proljetnih boja koje se koriste u dizajnu ovog interijera, izgled stana potiče prozračnu atmosferu koja ujedno opušta i puni energijom.

Otvoreni tlocrt započinje kombinacijom dnevnog boravka i ureda, odvojenih od blagovaonice i kuhinjskog prostora barom za doručak, obloženom prozirnim staklenim blokovima.

 

Ova garsonjera izvrsno koristi svoj ograničeni tlocrt unutar 45 četvornih metara, bez žrtvovanja individualnosti svakog funkcionalnog područja. Svako područje izgleda kao pojedinačna mala “soba”, ali nema osjećaja prevelike odvojenosti od ostatka doma, zahvaljujući niskom profilu namještaja i djelomičnim zidovima.

Dizajneri su odabrali skandinavski utjecaj kao glavnu temu kroz prostor, ali svaka soba ima svoj vlastiti jedinstveni ukus. Na primjer, dnevna soba koristi svijetle neonske detalje, dok kuhinja postiže sofisticiranost zlatnim detaljima.

 

Nešto drugačije od prethodna dva doma, ovaj stan od 42 četvorna metra predstavlja čist i jednostavan interijer, koji koristi prirodne elemente, potičući osjećaj opuštanja i udobnosti. Budući da je stan dizajniran za mladi par, većina namještaja ostaje na sredini tlocrta kako bi stvorili slobodniji protok.

Dekor ostaje rezerviran. Nekoliko detalja koji krase dom ostaju minimalistički i moderni, baš kao i sama unutrašnjost.

I na kraju, kompaktni stan koji prati trend minimalizma i obuhvaća udobnu domaću estetiku, koja prikazuje osobnost stanovnika. Brojni instrumenti služe kao glazbeni, tematski kućni dekor, baš kao i za zabavu dok ih koristite. Jedni prostor koji ostaje relativno minimalistički je kuhinja – osim nekoliko biljaka na radnoj površini, većina sadržaja je čisto funkcionalna.


ELITE Nekretnine d.o.o. Sarajevo je Društvo za posredovanje u prometu nekretnina u pogledu prodaje, kupovine, izdavanja i zamjene nekretnina na području Bosne i Hercegovine. Naš tim čine mladi i ambiciozni ljudi sa iskustvom u radu sa nekretninama. Pogledajte ponudu nekretnina na našoj web stranici elitenekretnine.ba i na OLX shop-u.

Pratite nas na društvenim mrežama: FacebookInstagram i YouTube