Blog

Novosti iz svijeta nekretnina

Drugačije i privlačno: 5 ideja za dom u industrijskom stilu

Drugačije i privlačno 5 ideja za dom u industrijskom stilu, ELITE Nekretnine sarajevo, elite nekretnine, prodaja nekretnina sarajevo, stanovi u sarajevu, kuće u sarajevu, stanovi prodaja sarajevo, uređenje doma, uređenje domova, elitenekretnine.ba

Industrijski stil posljednjih godina doživljava pravi procvat i prisutan je u određenoj mjeri u gotovo svakom interijeru.

Pročitajte u nastavku članka pet ideja kako urediti dom u industrijskom stilu.

Industrijski stil sve je prisutniji u uređenju interijera, a razlozi se prije svega kriju u njegovoj originalnosti, smjelosti i šarmu koji nudi dašak tradicije i vintagea koji on donosi sa sobom. Pored toga, moderni domovi vole eksperimentisanje i neopterećenost formom, a upravo tu vrstu nesavršenosti ima industrijski stil.

Robusnost i grubost neobrađenih površina, koje mnogi često navode kao nedostatak industrijskog stila, zapravo je privid jer je svaki dobro uređen interijer u ovom stilu donosi dozu topline i udobnosti, i to zbog prirodnih materijala i zemljanih tonova.

Jer, osim metala, betona i kože, ovaj stil donosi prirodne materijale poput drveta, opeke i smeđih toplih nijansi. U ovom stilu moguća su poigravanja različitim idejama, materijalima i teksturama, ali i kombiniranje s drugim stilovima. Ako ne želite da industrijski stil dominira prostorom, možete unijeti samo neke njegove elemente i tako podići dojam u svome domu.

Upravo elementi industrijskog stila mogu dati karakter i posebnost interijeru, a to je baš ono što nam često nedostaje… Ako ne znate od kuda biste krenuli u inspiraciji industrijskim stilom, prenosimo vam pet originalnih ideja preuzetih sa portala INDIZAJN (indizajn.rtl.hr).

1. NASLONJAČI I KLUPA UMJESTO STOLACA

Industrijski stil voli iznenađenja i ponekad je nepredvidiv u svojim unikatnim rješenjima uređenja, ali u tome je i njegova čar i posebnost. Stoga, ako je naslonjač dovoljno visok, razmislite o tome da ga pridružite blagovaonskom stolu.

Potpuno odsustvo klasičnih blagovaonskih stolica dostojno će zamijeniti klupa, element koji je trenutno u trendu. Želite li malo drugačiji model klupe, razmislite o sjedištu presvučenom kožom. Odabirom moderno oblikovanog stola od drva i metala unijet ćete industrijski stil, ali i imati trendi komad namještaja u domu.

2. MEKŠI DOJAM S JARKIM NIJANSAMA

Ako ste pristalica jarkih boja i niste pretjerano skloni metalu i koži, industrijski stil voli i prirodne materijale poput drveta ili debelih tkanina. Velike naslonjače kao i metal možete “omekšati” bojama koje nisu tamne, a sve dodatno oplemeniti drvetom. Ili, kao na primjeru rasvjete čiju bazu čini veliki metalni obruč. Staklene perle unijele su prozračnost, ali i dašak elegancije.

3. NAMJEŠTAJ S KARAKTEROM

Industrijski stil voli i nedovršenost – to se prije svega odnosi na neobrađene površine zidova od betona i grube teksture poput opeke ili pak neobrađene drvene površine stropnih greda i namještaja od ovog materijala. Današnja modernizirana varijanta industrijskog stila donosi pobrušeni beton kao i drvo koje je “kultivirano” tankim slojem mat laka.

Nerijetko je taj namještaj s daškom patine, koji želi stvoriti dojam nesavršenosti – naglašeni pohabani i korodirani dijelovi namještaja sugeriraju kao da su izvučeni iz starog podruma ili s tavana. Savršena protuteža u interijeru su im komadi mekih, oblih linija i u toplim nijansama.

4. MOĆNE DEKORACIJE

Detaljima ćete postići svoj osobni potpis u interijeru nadahnutom industrijskim stilom i lakše doći do željenog efekta. Pažljivo odabrani dekorativni i uporabni detalji tamnih boja, naročito crne te od metala ili drveta mogu uvelike pomoći u stvaranju industrijskog stila.

Primjerice, tapete originalna uzorka s patinom, koje, baš kao i stolni sat i stolica prizivaju dašak prošlosti. Razmislite i o biljkama koje će unijeti svježinu i notu nježnosti u prostor.

5. USPJEŠNO SPAJANJE NESPOJIVOG

Industrijski stil ima tu moć da spaja nespojivo, a za to je potrebna odvažnost. Kako bismo vam dali vjetar u leđa, evo jedne neobične, ali sjajne kombinacije. Posljednja ideja pokazuje kako efektno možete kombinirati moderni dizajn nadahnut Skandinavijom i rustikom s elementima industrijskog stila i ostvariti privlačan interijer.

Zid s efektom školske ploče, metalne visilice i drveni stol s jedne, i plastični stolci, modificirana verzija kultnih Eames stolaca u jarko žutoj s druge strane, čine savršen spoj.

 

Drugačije i privlačno 5 ideja za dom u industrijskom stilu, ELITE Nekretnine sarajevo, elite nekretnine, prodaja nekretnina sarajevo, stanovi u sarajevu, kuće u sarajevu, stanovi prodaja sarajevo, uređenje doma, uređenje domova, elitenekretnine.ba

 

Izvor: InDizajn (indizajn.rtl.hr)

 


ELITE Nekretnine d.o.o. Sarajevo je Društvo za posredovanje u prometu nekretnina u pogledu prodaje, kupovine, izdavanja i zamjene nekretnina na području Bosne i Hercegovine. Naš tim čine mladi i ambiciozni ljudi sa iskustvom u radu sa nekretninama. Pogledajte ponudu nekretnina na našoj web stranici elitenekretnine.ba i na OLX shop-u.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube